En villand av idag.

Villanda kledde både nynorsk og trøndersk språkdrakt på Det Norske Teatret..

Forestillingen starter med et slags frampek, hvor Hedvig poserer foran kamera, en fotoshoot, som gir assosiasjoner til stykkets slutt.

Hva skjer når Hedvig, en jente av idag, bruker fotolinsa som hjelpemiddel til både å søke kontakt, men også å skjule seg? Det får iallfall frem ensomheten til Hedvig, og hjelpeløsheten til de voksne. Hedvig er mye tilstede – hun både ser og hører hva som foregår. For selv om disse personene ser hverandre i dobbel forstand, ser de allikevel ingenting.

Det er en sterk og annerledes Hedvig vi møter i denne oppsetningen, spilt av Gina Bernhoft Gørvell. Forøvrig er det flere gode i denne oppsetningen. Paul Ottar Haga, Gard Skagestad, Bernhard Ramstad, Frode Winther, Ellen Birgitte Winther m.fl.

Det visuelle har fått stor plass i forestillingen, ikke så rart i og for seg, all den tid det er fotografering de driver med i det ekdalske hjem. Men på Scene 3 sitter Hjalmar og Gina bak hver sin Mac, og Hedvig fotograferer alle som kommer. Og bildene, de ses umiddelbart på bakvegg.

Handlingen ligger tett opp til Ibsens eget stykke, selv om teksten er kraftig modernisert – er det selvsagt flere av Ibsens egne replikker. Vel verdt å se.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s